T.C. Hatay Valiliği İl Müftülüğü, Hatay, Antakya, Müftülük Haberleri

Buraya Tıklayın
Müftülüğümüzden Haberler
İlimizde Kutlu Doğum Coşkusu
‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle İl müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu, Diyanet İşleri Başkan yardımcımız Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz hocamızın konuşmacı olarak katıldığı, “Peygamberimiz, Din ve Samimiyet” konulu Kutlu Doğum Haftası konferansı 13 Nisan 2014 Pazar günü saat 20:00’da yoğun bir katılımla idrak edildi.

Konferans İmam Hatib Musa Esatoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an tilavetinin ardından İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu Hocamız açılış konuşmasını yaptı.

İl Müftümüzün ardından Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz Hocamız konuşma yaptı.. Devamı
Payas'ta Kutlu Doğum Konferansı
2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası programları çerçevesinde Payas İlçesinde Konferans düzenlendi.

Konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını Payas İlçe Müftü V. Kazım Ural yaptı.

İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu’nun, “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konusunu işlediği bu konferansta; “Din ve dindarlık konusunda en önemli husus olan samimiyet konusu çerçevesinde önce biz kendimizi sorgulamalıyız. Biz Allah'a, Peygamberine ve kitabına karşı ne kadar samimiyiz? Onun bize öğrettiği samimiyeti nasıl keşfedebiliriz? Hz. Peygamberin örnekliğinde samimiyetimizi yeniden ele almamız gerekiyor” diyerek konuyu detayları ile açıklayan İl Müftümüz programı hazırlamada emeği geçenlere teşekkür etti.

Yoğun katılımın olduğu programda Mehteran takımınında gösterisi ilgiyle izlendi.

Program sonunda Kutlu Doğum haftası münasebeti ile yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
İskenderun İlçesi Karayılan Mahallesinde Kutlu Doğum
İskenderun İlçesi Karayılan Mahallesinde  Kutlu Doğum
Kutlu Doğum Haftası programları çerçevesinde İskenderun İlçesine bağlı Karayılan Mahallesinde Konferans düzenlendi.

Konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını İskenderun ilçe müftüsü Mehmet Taştan yaptı.

İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu’nun, “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konusunu işlediği bu programda; İhlas ve samimiyetle Resullah’ı sevmeli ve O’nu örnek almalıyız. Nitekim; “(Resûlüm! ) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir” ayeti, kurtuluşa erebilmenin yolunun peygamberimize ve tebliğine samimiyetle uymakla mümkün olabileceğini göstermektedir, dedi. Konuyu detayları ile açıklayan İl Müftümüz programı hazırlamada emeği geçenlere teşekkür etti.
İmam Hatip Lisesinde Kutlu Doğum Programı
2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası programları çerçevesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak 25 okulda Konferans düzenlendi.

Başta İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu Hocamız olmak üzere, İl Müftü Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından programlar yapılarak konferanslar düzenlendi.

Bu Konferanslardan biride Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı. Kutlu Doğum programına, tüm İmam Hatip Lisesi öğrencileri, öğretmenler ve idareciler katıldı. İmam Hatip öğrencilerinin söylediği ilahiler, şiirler ile Peygamberimizin kutlu doğumu görkemli bir programla daha anılmış oldu.

Açılış konuşmasını, İmam hatip Lisesi Müdürü yaptı.

Programa katılan İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu, Kutlu Doğum Haftası’nın bu seneki konusu olan “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konusunu işledi. Yine programda, “Geleceğin, samimiyetle ve bilinçle hareket eden, gayretli ve çalışkan genç Müslümanların” olacağını belirtti. İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin de, hem edeb olarak hem de ilime düşkünlüğü ile kendisini kurtarıp neslin imdadına yetişmesi gerektiğini ifade etti.

” Allah (c.c) bizleri Resulünün yolundan bizleri ayırmasın. Korkulan hayatın içerisinde bizi O’nun yolunda O’nun gerçek ümmeti olarak samimiyetle yaşamayı ve insanlara örnek olmayı nasip eylesin” dedi.
Kutlu Doğum Pilavı
14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle, İl Müftülüğümüzün organize etmiş olduğu etkinlikler çerçevesinde, Habib-i Neccar Camii avlusunda vatandaşlara etli pilav ikram edildi.

18 Nisan 2014 Cuma günü gerçekleşen etkinlikte, Cuma Namazı öncesi İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu Vaaz verdi. Cuma Namazından sonra saat 13.30’da gerçekleşen ve Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.H.Salih Güder, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve Kanaat Önderlerinin temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte birlik, beraberlik ve hoşgörü mesajları verildi.

Yoğun ilgi gören bu etkinlik için hem protokol hem de cami cemaati, yapmış olduğu bu etkinlikten dolayı Müftülüğümüze teşekkürlerini sunarak, memnuniyetlerini ifade ettiler.

Hamdi KAVİLLİOĞLU

Hatay İl Müftüsü

Bir Ayet

Şu insanlar, çarçabuk geçen dünyayı seviyorlar da önlerindeki çetin bir günü (ahireti) ihmal ediyorlar. İnsan-Dehr/27

Bir Hadis

Biri Allah (c.c) korkusundan ağlayan diğeri Allah (c.c.) rızası için gece nöbet bekleyen iki gözü cehennem ateşi yakmaz.

Bir Dua

Bir kimsenin gücü yettiği halde, bakmakla yükümlü olduğu kimselerin hakkını zayi etmesi günah olarak ona yeter.

İstatistikler

Camii Sayısı