T.C. Hatay Valiliği İl Müftülüğü, Hatay, Antakya, Müftülük Haberleri

Parola

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kutlu Doğum Hatay’da Coşkuyla Kutlandı.
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İlimizde, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımıyla düzenlenen Kutlu Doğum Programına binlerce vatandaşımız katıldı. Programa gelen vatandaşlar salona sığmayınca dışarda kendileri için hazırlanan dev ekrandan programı izledi.

Program, Hasan TURALIOĞLU ve Adem KARABEY’in okuduğu sela ile başladı. Ardından Adem, Mehmet ve Fatih BİLİR kardeşlerin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Habib-i Neccar Camii’nde Kutlu Doğum Pilavı Verildi.
Hatay Valimiz Ercan TOPACA ve İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, ilimizin kanaat önderleri ve semavi dinlerin temsilcileriyle Habib-i Neccar Camii'nde Kutlu Doğum Pilavında buluştu.

Diyanet İşleri Başkanımız, İlimizde Kutlu Doğumu Suriyelilerle kutladı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ülkelerindeki karışıklıktan dolayı Ülkemize sığınan Suriyelilerin kaldığı çadırkentte düzenlenen Kutlu Doğum Özel Programına katıldı.
İlimizde yer alan iki çadırkentten biri olan ve Altınözü İlçemizde bulunan 1388 Suriyelinin kaldığı çadırkentte gerçekleşen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye ve Suriye halkının bir olduğunu belirterek, “Türkiye ve Suriye halkı birdir. Sizler bizim ülkemize değil, kalplerimize hicret ettiniz” dedi.
Hatay Valisi Ercan TOPACA Diyanet İşleri Başkanımız Onuruna Yemek Verdi.
Hatay Valisi Ercan TOPACA, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ hocamız onuruna Ottoman Otelde yemek verdi. Yemeğe kanaat önderleri, ilçe kaymakamları ve iş adamları katıldı.

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez, İl Müftülüğümüz Yeni Hizmet Binasının Temel Atma Törenine Katıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kutlu Doğum programı için geldiği Hatay’da İl Müftülüğümüz yeni hizmet binasının temel atma törenine katıldı.

Tören, Nakip Camii İmam Hatibi Musa ESATOĞLU’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Daha sonra bir konuşma yapan İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, İl Müftülüğümüz yeni hizmet binası hakkında bilgiler verdi. “Yeni Hizmet Binamız, zemin katla birlikte 5 kattan oluşacaktır. Arsa alanımız 2783 m², oturum alanı ise 820m²’den oluşmaktadır. Konferans Salonuyla, mescidiyle, Kütüphane ve diğer hizmet birimleriyle inşallah güzel bir Külliye olacaktır.” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hatay Valisi Ercan TOPACA’yı Makamında Ziyaret Etti.
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İlimizde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hatay Valisi Ercan TOPACA’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Hatay Valisi Ercan TOPACA Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ’e tablo etti. Diyanet İşleri Başkanımız da Sayın Valimize Başkanlığımız yayınlarından olan “Hadislerle İslam” isimli eseri hediye etti.
Nisan 2015 Umre Semineri Sona Erdi.
Başkanlığımız organizasyonu ile umreye gidecek olan vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve yapacakları umre ibadetine hazır hale getirmek amacıyla İl Müftülüğümüz tarafından belirlenen program çerçevesinde Umre yolcusu kaydı bulunan tüm ilçelerimizde seminer programları düzenlenmektedir.
İl Müftümüz Samandağ İlçe Müftümüzün Annesinin Cenaze Namazına Katıldı.
İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Samandağ İlçe Müftümüz Mahmut Emin’in ve Kırıkhan İlçemizde Görevli İmam Hatip Cuma Emin’in annesinin cenaze namazına katıldı.

2015 Yılı Nisan Ayı İlçe Müftüler Toplantısı Reyhanlı İlçemizde Yapıldı.
2015 Yılı Nisan Ayı İlçe Müftüler Toplantısı, 6 Nisan 2015 Pazartesi günü Reyhanlı İlçemizde, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU başkanlığında yapıldı.

Hamdi KAVİLLİOĞLU

Hatay İl Müftüsü

Bir Ayet

İnsanlara bir rahmet tattırdığımızda ona sevinirler. Şayet yaptıklarından ötürü başlarına bir fenalık gelse hemen ümitsizlige düşüverirler. Rum/36

Diyanet Radyo
Bir Hadis

Binekli yürüyene, yürüyen durana, az olanlar çok olanlara, küçük büyüğe selâm verir.

Bir Dua

Ey Rabbim! Beni tevbe edenlerden ve çok çok temizlenenlerden kıl. Beni sâlih kullarından eyle, beni üzerlerine hiç bir korku gelmeyen ve hiç mahzun olmayanlardan kıl. Seni her an hamdinle tesbîh ederim.

İstatistikler
İdari Personel :  120