T.C. Hatay Valiliği İl Müftülüğü, Hatay, Antakya, Müftülük Haberleri

Parola

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
MKÜ MEHMET ALKAN CAMİİNİN 1. KATI İBADETE AÇILDI.
Mustafa Kemal Üniversitesi Alahan Kampüsü içerisinde ve bu yıl açılan İlahiyat Fakültesi yanında yer alan ve İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii fonksiyonunu da yürütecek olan, ayrıca tamamlandığında aynı anda 5000 kişinin ibadet etme imkanı bulacağı Mustafa Kemal Üniversitesi Mehmet Alkan Camiinin 1. katında ilk Cuma namazı kılınarak cami ibadete açıldı.
FİLİPİNLİ HARLEY, AYLİN OLDU.
Hataylı bir hemşehrimiz ile Dubai’de tanışıp hayatını birleştirmeye karar veren Harley Jean PEREZ, İslam’a ilgi alaka duymuş ve Müslüman olmaya karar vererek İl Müftülüğümüze başvurmuşlardır. Bu vesileyle 21 Kasım 2014 tarihinde İl Müftülüğümüzde İhtida Merasimi tertip edildi.
2014-2015 UMRE KAYITLARI BAŞLADI.
014-2015 Yılı Umre kayıtları 21 Kasım 2014 Cuma günü başladı.

VEKİL İMAM-HATİP VE MÜEZZİN KAYYIM MÜLAKAT SONUÇLARI
18 Kasım 2014 Tarihinde İl Müftülüğünde yapılan Vekil imam-hatip ve Müezzin kayyım Sınavı Sonuçları açıklanmıştır.

Liste İçin Tıklayınız

KADIN VE ÇALIŞMA HAYATI KONULU KONFERANS.
Afyon İl Müftü Yardımcısı Ayşegül MÜFTÜOĞLU KURT tarafından 17 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 13.30 da “Kadın Ve Çalışma Hayatı” konulu konferans verildi. Hatay İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Antakya ve Defne İlçe Müftülükleri bünyesinde görev yapan bayan Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.
MİRAS HUKUKUNUN ÖNEMİ KONULU KONFERANS
Araştırmacı yazar Mehmet POLAT Antakya ve Defne İlçelerinde görev yapan Din Görevlilerine “Miras Hukukunun Önemi” konulu konferans verdi. Konferansa İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU başta olmak üzere, İl Müftü Yardımcılarımız, Antakya, Defne ve Samandağ İlçe Müftülerimiz ve din görevlileri katıldı.
2014 Yılı Kasım Ayı İlçe Müftüler Toplantısı Yapıldı.
2014 Yılı Kasım Ayı İlçe Müftüler Toplantısı, 11.11.2014 Salı günü Dörtyol İlçe Müftülüğü hizmet binasında, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU Hocamız başkanlığında yapıldı.
MADENBOYU YENİ CAMİİ İBADETE AÇILDI.
7 Kasım 2014 Cuma günü Madenboyu Mahallesi Yeni Camii dualarla ibadete açıldı. Açılışa Hatay Valisi Ercan TOPACA, Hatay Milletvekili Adem YEŞİLDAL, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Antankya Belediye Başkanı İsmail KİMYECİ, Siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
VEKİL İMAM-HATİP VE MÜEZZİN KAYYIMLIK İÇİN SINAV YAPILACAKTIR.
D U Y U R U

Hatay il Müftülüğünce 2014 Yılı DHBT Sınavından 60 ve üstü alan kişiler için 2016 yılında yapılacak olan DHBT sınavına kadar kullanılmak üzere Vekil İmam-hatip ve Müezzin Kayyım Kadroları için 18 Kasım 2014 Salı günü sınav yapılacaktır. Şartları tutan adaylar İl Müftülüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Hamdi KAVİLLİOĞLU

Hatay İl Müftüsü

Bir Ayet

Biz, vaktiyle 'bahçe sahipleri' ne belâ verdiğimiz gibi, onlara da belâ verdik. Hani onlar (bahçe sahipleri), sabah olurken (kimse görmeden) onu (mahsullerini) devşireceklerine yemin etmişlerdi. Kalem/17

Diyanet Radyo
Bir Hadis

Cahiller cesur olurlar.

Bir Dua

Ey Rabbim! Saçımı ve yüzümü ateşten koru. Senin himâyenden başka bir himâyenin bulunmadığı günde beni Arş'ının gölgesi altında gölgelendir.

İstatistikler

Camii Sayısı