T.C. Hatay Valiliği İl Müftülüğü, Hatay, Antakya, Müftülük Haberleri

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Vefat Haberi
İl Müftülüğümüz personelinden Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak görev yapan Mehmet YORMAZ’ın eşi Zahide YORMAZ 22 Temmuz Salı günü vefat etmiştir.
Kadir Gecesi’nde Vatandaşlar Camilere Akın Etti.
Onbir ayın sultanı Ramazan Ayı içinde bulunan Kadir Gecesi münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de halkımız camilere akın etti. Kadir Gecesi’nin bereketinden ve feyzinden daha fazla istifade etmek isteyen vatandaşlarımız iftarın hemen ardından camileri doldurmaya başladı.
İl Müftümüzden ve İl Müftülüğümüz Personelinden Ramazan Ziyaretleri
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Bu sene için belirlemiş olduğu “Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” teması çerçevesinde ihtiyaç sahibi ve kimsesiz aileler belirlenerek ziyaret edildi ve onlarla iftar yapıldı.
Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı Mesajı
Manevî arınma ve yücelme iklimi olan mübarek Ramazan ayının son günlerini idrak ederken, Yüce Kitabımız’da “bin aydan daha hayırlı” (Kadr, 97/1-5) olduğu bildirilen, dua ve tevbelerin kabul edildiği bir gece olan Kadir Gecesini, 23 Temmuz Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece idrak edeceğiz.

Kadir gecesi; bizlere ilahi istikamet çerçevesinde bir hayat sunan, insanlık için kurtuluş reçetesi olan ve esenliği ile bütün dünyayı kuşatan, Yüce Kitabımız Kur’an’ın indirilmeye başlandığı sema kapılarının açıldığı, dua ve tevbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir.
Hafız Öğrencilerin Ailelerine İftar Yemeği.
Antakya Yatılı Erkek Kur’an Kursunda okuyan Hafız ve Hafızlığa hazırlık öğrencilerinin aileleri iftar yemeğine davet edildi. Kur’an Kursu bahçesinde gerçekleşen davete İl Müftümüz Sayın Hamdi KAVİLLİOĞLU, İl Müftü Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz ve Hatay İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin ÇAKIR katıldı.
İl Müftümüz Açık Cezaevi’nde İftara Katıldı.
İl Müftümüz Sayın Hamdi KAVİLLİOĞLU, 15 Temmuz Salı günü Açık Cezaevinde iftara katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu seneki Ramazan ayı için belirlenen “Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” teması çerçevesinde gerçekleşen iftara; İl Müftü Yardımcılarımız, İl Müftülüğümüz Şube Müdürlerimiz, cezaevi savcısı, cezaevi müdürü, cezaevinde görev yapan vaizlerimiz ve cezaevi personeli de katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Prof.Dr. Ali Erbaş Hocamızdan ilimize ziyaret.
12.07.2004 Cumartesi günü ilimize irşad faaliyetleri çerçevesinde ilimize gelen Genel Müdürümüz, Ziyaretine, İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu Hocamızla beraber İskenderun İlçesindeki Kemal Seher Özkan Yatılı Hafızlık Kur’an Kursundan başladı.
İl Müftümüz Suriyeli ailelerle iftarda buluştu.
İl Müftümüz Sayın Hamdi KAVİLLİOĞLU, din görevlimiz Mehmet BİLGİN’in evinde Suriyeli ailelerle iftarda bir araya geldi.
Hatay Valimiz Sayın M. Celalettin LEKESİZ, Altınözü ilçemizde kalan Suriyelilerle iftar açtı.
Hatay Valisi Sayın M. Celalettin LEKESİZ Altınözü ilçemizdeki eski Tekel binası konaklama tesislerinde kalan Suriyeli mültecilerle iftar açtı.

Hamdi KAVİLLİOĞLU

Hatay İl Müftüsü

Bir Ayet

Gerçek şu ki, kâfir olanları (azap ile) korkutsan da korkutmasan da onlar için birdir; iman etmezler. Bakara/6

Diyanet Radyo
Bir Hadis

Allah (c.c)'a yemin ederimki, Allah (c.c)'ın bir kimseye senin sayende hidayet vermesi, senin için kırmızı develere malik olmaktan hayırlıdır.

Bir Dua

Ya Rabb! Senin îzzet ve kudretine sığınırım ki, senden başka hiç bir ilâh yoktur. Ve sen ölmezsin. Cin ve insanlar ise ölürler.

İstatistikler

Camii Sayısı