T.C. Hatay Valiliği İl Müftülüğü, Hatay, Antakya, Müftülük Haberleri

Buraya Tıklayın
Müftülüğümüzden Haberler
İlimizde Kutlu Doğum Coşkusu
‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle İl müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu, Diyanet İşleri Başkan yardımcımız Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz hocamızın konuşmacı olarak katıldığı, “Peygamberimiz, Din ve Samimiyet” konulu Kutlu Doğum Haftası konferansı 13 Nisan 2014 Pazar günü saat 20:00’da yoğun bir katılımla idrak edildi.

Konferans İmam Hatib Musa Esatoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an tilavetinin ardından İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu Hocamız açılış konuşmasını yaptı.

İl Müftümüzün ardından Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz Hocamız konuşma yaptı.. Devamı
İskenderun’da Kutlu Doğum Haftası Konferansı
Alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz.Muhammed (sas)'in kutlu doğumu münasebetiyle İskenderun Müftülüğünce Grand Plaza'da konferans düzenlendi.

Konferansa İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu ve Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Cüneyt Gökçe katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Mehmet Taştan yaptı.

İlahi Grubu tarafından çalınan ilahiler eşliğinde semazen gösterisi ile başlayan konferansta, tüm katılımcılara kutlu doğum pilavı ve kırmızı karanfil dağıtıldı.

‘Hz. Peygamber Din ve Samimiyet’ konusunun işlendiği Konferansta konuşan İl Müftümüz, özetle;

“Artık kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa hemen iyi bir iş yapsın ve Rabbine ibadette kimseyi ortak koşmasın” çağrısındaki “iyi bir işi”, “Andolsun ki, Rasulullah, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir” ayeti doğrultusunda anlamalı ve davranışlarımızı bu ilke doğrultusunda şekillendirmeliyiz.
Kutlu Doğum Haftası Ziyaretleri
14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle, Hatay İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu ve beraberindeki heyet Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret etti.

14 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 10.00’da gerçekleşen ziyarette konuşan İl Müftüsü Kavillioğlu, kabulünden dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür ederek, hafta dolayısıyla ilimizde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Bu yılki ana temanın ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ olduğunu belirten Kavillioğlu, bu kapsamda Hatay merkez ve ilçelerde farklı zamanlarda 63 konferans düzenleneceğini söyledi.

Bu haftadan maksadın peygamberimizi anmaktan ziyade anlamak olduğunu ifade etti.

Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz ise, Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin, haftanın önemine dikkat çekilmesi anlamında önemli olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Şehirleri imar edip gönülleri imar etmezsek eksiklik olacağını, önemli olanın gönülleri imar etmek olduğunu, insanların ruhlarına hitap etmenin her zaman önemli olduğunu vurguladı. Bu hafta münasebetiyle bütün müftülükler sorumluluk bilinci içerisinde her kesime ulaşma gayreti içerisinde olmalıdır dedi. Ziyaretlerinden dolayı il Müftümüze teşekkürlerini sundu.

Ziyaret sonunda İl Müftümüz Sayın Valimize gül takdim ettiler..
Başkan Yardımcımız İl Müftümüzü Ziyaret Etti..
Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ Hocamız, İl Müftülüğümüz tarafından 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Programına katılmak üzere Hatay’a geldi.

Hatay’a gelen Başkan Yardımcımız İl Müftülüğümüzü ziyaret etti. İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu ile görüşen Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, il müftü yardımcılarımız ve ilçe müftülerimizle bir araya geldi.

İl Müftümüz, müftülüğümüzün hizmetleri ile ilgili bilgi verdikten sonra, Başkan Yardımcımız Habib-i Neccar camiini ziyaret ettiler..

Hassa’da Kutlu Doğum Haftası Konferansı
14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle, Hatay İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu Hassa ilçemizde “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu bir konferans verdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını Hassa Müftü Vekili Abdullah Sertoğullarından yaptı.

Konferansta konuşan İl Müftümüz, özetle;

“Âlemlere Rahmet olarak gönderilen”, “bir sıkıntıya uğradığımızda kendisine ağır gelen, bize çok düşkün olan, şefkatli ve merhametli”, “müjdeleyici ve öğütleyici” bir peygamber olan, Hz. Muhammed (sav)’in öğütleriyle ve örnek hayatıyla kendi hayatımızı kıyaslayarak, gönüllerimizi birleştirmek için bu haftanın ayrı bir önem taşımaktadır.

Hamdi KAVİLLİOĞLU

Hatay İl Müftüsü

Bir Ayet

İnsanlara bir rahmet tattırdığımızda ona sevinirler. Şayet yaptıklarından ötürü başlarına bir fenalık gelse hemen ümitsizlige düşüverirler. Rum/36

Bir Hadis

Binekli yürüyene, yürüyen durana, az olanlar çok olanlara, küçük büyüğe selâm verir.

Bir Dua

Ey Rabbim! Beni tevbe edenlerden ve çok çok temizlenenlerden kıl. Beni sâlih kullarından eyle, beni üzerlerine hiç bir korku gelmeyen ve hiç mahzun olmayanlardan kıl. Seni her an hamdinle tesbîh ederim.

İstatistikler

Camii Sayısı