T.C. Hatay Valiliği İl Müftülüğü, Hatay, Antakya, Müftülük Haberleri

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kutlu Doğum Haftası Mesajı
Sevgili Peygamberimizi gerektiği gibi anlamak ve anladığımızı bir kişiye daha aktarabilmek adına etkinlikler ve programlar yapılan bir hafta olan, Kutu Doğum Haftasının heyecanını yaşamaktayız.

“Âlemlere Rahmet olarak gönderilen”, “bir sıkıntıya uğradığımızda kendisine ağır gelen, bize çok düşkün olan, şefkatli ve merhametli”, “müjdeleyici ve öğütleyici” bir peygamber olan, Hz. Muhammed (sav)’in öğütleriyle ve örnek hayatıyla kendi hayatımızı kıyaslayarak, gönüllerimizi birleştirmek için bu hafta ayrı bir önem taşımaktadır.

Bu hafta; büyük bir ahlak üzere olan, haksızlıktan, kibir ve nefretten, bencillikten uzak yaşayan, adaletli, tevazu sevgi ve fedakârlıkla bütünleşmiş, dürüstlüğü, doğruluğu, affediciliği ile örnek olan, insanların dertlerine ortak olmayı, insanları insan oldukları için sevmeyi öğreten Efendimizin insanlığa tanıtıldığı bir haftadır.

Bu hafta; intikam yerine bağışlayabilme duygusunu aşılayan, tatlı dilin, güler yüzün, yardım etmenin, bilmeyene öğretmenin sadaka olduğunu anlatan, “birbirimizi sevmedikçe olgun bir imana sahip olamayacağımızı” öğreten, dünya-ahiret dengesini, varoluşumuzun anlamını bizlere açıklayan peygamberin hayatını yaşayan hayatlara örnek gösterme haftasıdır.
2014 Yılı Nisan Ayı İlçe Müftüler Toplantısı
2014 Yılı Nisan ayı İlçe Müftüler Toplantısı 08.04.2014 Salı günü Reyhanlı ilçemizde yapıldı.

Hatay İl Müftülüğü ile ilçe Müftülükleri arasında yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak, Din Hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla, her ay ilimizin farklı bir ilçesinde planlanan İlçe Müftüleri toplantısı, İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu Hocamız başkanlığında yapıldı.

Toplantıya İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu Hocamız başta olmak üzere tüm ilçe müftülerimiz ve ilçe müftü vekilleri katıldı.

Kutlu Doğum Haftası olması münasebetiyle, bu haftayı en güzel ve verimli bir şekilde idrak etmek için yapılacak etkinlikler ve programlar değerlendirildi..
Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
Vefat Haberi
Emekli Din görevlilerimizden, Eski İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu’nun ağabeyi Arafat Sinanoğlu Hakk’ın rahmetine kavuştu…

Cenaze, Cuma Namazı öncesi İl Müftümüzün verdiği vaazdan sonra Kılınan Cuma Namazının ardından İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu Hocamızın Cenaze Namazını kıldırmasıyla, Mezarlık Kompleksinden kaldırıldı.

Cenazeye Vali Yardımcımız Ahmet Ertan Yücel, bir çok daire müdürü, İl Müftülüğümüz Personeli, Din Görevlileri ve kalabalık bir topluluk katıldı.
Cenaze dualarla defnedildi..

Merhuma Allah CC’tan Rahmet yakınlarına sabırlar dileriz..
Kur’an Kursu’nda Hadis Yarışması Heyecanı..
Kutlu Doğum Haftası’nın yaklaşması münasebetiyle, B.Karabay Kur’an Kursu’nda K.K.Ö. Meryem Bulanık tarafından “40 Hadis Yarışması” düzenlendi..

Yarışmaya hem Kursiyerler hemde Mahalle sakinlerinden katılan oldu..

Yarışma sonrasında; Kursiyerlerden Ümeyye birinci olurken, Fatma Karadağ ve Şükran Tülay ikinciliği paylaştı ve Seher Balcı üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu bir konferans verdi.

İl Müftümüz Konuşmasında;

Hamdi KAVİLLİOĞLU

Hatay İl Müftüsü

Bir Ayet

Andolsun ki biz, bu Kur'an'da insanlar için her çeşit misale yer vermişizdir. Şayet onlara bir mucize getirsen inkârcılar kesinlikle şöyle diyeceklerdir: Siz ancak bâtıl şeyler ortaya atmaktasınız. Rum/58

Bir Hadis

Bir baba, çocuğuna güzel terbiyeden daha iyi miras bırakamaz.

Bir Dua

Eğer bir iş senin ezelî ilminde benim dinim ve hayatım hakkında ve işimin akıbeti hakkında şerli ise onu benden geri çevir, beni de ondan vazgeçir ve benim için nerede olursa olsun yalnızca hayırlı olanı takdîr et, sonra beni ona râzı kıl.

İstatistikler

Camii Sayısı