T.C. Hatay Valiliği İl Müftülüğü, Hatay, Antakya, Müftülük Haberleri
İl Müftümüz, Hasanbeyli’de Konferans verdi.
İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Hasanbeyli İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hasanbeyli Lisesi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen konferansta konuştu. Konferansa, Hasanbeyli Kaymakamı Fahrettin DEMİR, Belediye Başkanı Alpaslan KOCA, Hasanbeyli İlçe Müftüsü Hasan CERİT, Kurum Amirleri, din görevlileri ve Hasanbeylili vatandaşlarımız katıldı.
İl Müftümüzden 4-6 Yaş Kur’an Kursuna Ziyaret.
İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Takva Ömer Camii 4-6 Yaş Gurubu Kur’an Kursunu ziyaret etti. İl Müftümüze Kur’an Kursu ziyaretinde İl Müftü Yardımcımız Mustafa KARA ve Antakya İlçe Müftümüz Necati ŞAFAK eşlik ettiler.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İl Finali Yapıldı.
İlimiz genelinde faaliyet gösteren Kur’an Kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimiz arasında gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmalarında ilçelerinde birinci seçilen öğrenciler arasında İl Müftülüğümüz Konferans Salonunda yarışma düzenlendi.

Belen İlçemizde Kutlu Doğum Programı Düzenlendi.
İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Belen İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansta konuştu. Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayında düzenlenen programa; Belen Kaymakamı Abdulaziz AYDIN, Belen Belediye Başkanı Adnan VURUCU, Belen İlçe Müftüsü Adem CANKURT, Arsuz İlçe Müftü Vekili Mustafa DÖNMEZ, Hassa Müftü Vekili Mehmet SAİN, daire müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Kumlu İlçemizde Konferans Verdi.
İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kumlu İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Kumlu Çok Programlı Lise Konferans Salonunda düzenlenen programa, Kumlu Kaymakamı Adnan KARAOSMANOĞLU, Kumlu Belediye Başkanı İbrahim PAÇ, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Müftüsü Emrah KANDEMİR, daire müdürleri, Din Görevlilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.
Yayladağı Kampında Kutlu Doğum Heyecanı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ülkemizde bulunun Suriyeliler için çeşitli etkinlikler planlandı. Bu bağlamda Yayladağı İlçemizde bulunan ve Suriyelilerin ikamet ettiği kampta düzenlenen programda, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri ve Suriyeliler Koordinatörü Hasan BAŞİŞ, Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Mehmet GÜNEŞ, Akçakale İlçe Müftüsü Hüseyin ORTAÇ, Suriyeli kardeşlerimize hitap ettiler.
Gençlik Kutlu Doğum’da Buluşuyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle ülkemiz genelinde gençlere yönelik “Gençlik Kutlu Doğum’da Buluşuyor” sloganıyla programlar düzenleniyor. İlimizde düzenlenen programa, Prof. Dr. Nurullah GENÇ şiirleriyle, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Fatih KOCA ilahileriyle katıldılar.
İl Müftümüz Panele Katıldı.
İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından MKÜ Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen panele katıldı.

Panel, Nakıp Camii İmam Hatibi Musa ESATOĞLU’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Sedide AKBULUT, İlimizde Konferanslar Verdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT, İskenderun’da ve Antakya’da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bayanlara yönelik düzenlenen konferansa katıldı. Konferanslara Bayan Kur’an Kursu öğreticileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İl Müftümüz, İskenderun İlçemizde Düzenlenen Konferansa Katıldı.
İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İskenderun İlçe Müftülüğümüz tarafından düzenlenen ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ’ın konuşmacı olduğu konferansa katıldı.

Armutlu Camii Dualarla Açıldı
Defne İlçemiz Armutlu Mahallesinde bulunan ve restorasyonuna 10 ay önce başlanan 1960 yapımı Armutlu Camii, restorasyonun tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle ve dualarla ibadete açıldı.

Hamdi KAVİLLİOĞLU

Hatay İl Müftüsü

Bir Ayet

Gözleri horluktan aşağı düşmüş bir halde kendilerini zillet bürür. Halbuki onlar, sapasağlam iken de secdeye davet ediliyorlardı (fakat yine secde etmiyorlardı). Kalem/43

Bir Hadis

Cenabı Hakkın rızası aranan bir ilmi sırf dünya metaına nail olmak için öğrenen bir kimse, kıyamet gününde cennet'in kokusunu bile duymaz.

Bir Dua

Ey Rabbim! Senin ezelî ilminde bir iş benim dinim ve hayatım hakkında ve işimin akıbeti hakkında hayırlı ise onu bana takdir et ve müyesser kıl. Sonra onun bereketini ver.

Diyanet Radyo
İstatistikler