T.C. Hatay Valiliği İl Müftülüğü, Hatay, Antakya, Müftülük Haberleri
Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Okuma İl Finali Yapıldı
2016 Yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen “Erkek Din Görevlileri Arası Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Okuma” yarışmalarında ilimizi temsil edecek din görevlilerinin tespiti için yarışma düzenlendi. İl Müftülüğümüz Konferans Salonunda gerçekleştirilen yarışmada, İlçe Müftülüklerinde birinci olan din görevlileri il birincisi olabilmek için çaba harcadılar.
İl Müftümüz Reyhanlı İlçe Müftülüğü Aylık Personel Toplantısına Katıldı.
İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Reyhanlı İlçe Müftülüğünün Mayıs ayı personel toplantısına katıldı. Toplantıda Reyhanlı İlçe Müftüsü Murat AKÇAY, İlçe Vaizleri Yusuf KESER ve Yahya BERKÖZ ve din görevlileri hazır bulundu.

İlimizde Beraat Kandili Coşkuyla Kutlandı.
Manevî iklimi ile gönüllerimizi ferahlatan, Ramazan ayının habercisi Berat Kandili münasebetiyle İl Müftülüğümüz Antakya İlçemiz Miraç Camii’nde, Antakya İlçe Müftülüğümüz Habib-i Neccar Camii’nde, Defne İlçe Müftülüğümüz Armutlu ve Üzengili mahalle Camilerinde kandil özel programı düzenledi.
BERAT KANDİLİ MESAJI

Bu hafta cumartesi gününü Pazar Gününe bağlayan gece Cenab-ı Hakk’ın lütfu ve inayetiyle yeni bir Berat Kandilini daha idrak edeceğiz. Hızla akıp giden ömür içerisinde böylesine bir geceye bir kez daha eriştirip bizlere güzel bir fırsat bahşettiği için Cenab-ı Hakk’a ne kadar hamd ü sena etsek ve ne kadar şükretsek azdır.
GEÇİCİ ÖĞRETİCİ SINAVI DUYURUSU
İlimiz İlçe Müftülüklerinde ihtiyaç duyulan Geçici Öğretici ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilgi Mülakat sınavıyla Bayan ve Erkek adaylardan “Geçici Öğretici” alınacaktır. Halen İlçe Müftülükleri emrinde görev yapan öğreticilerin görevlendirmeleri devam edeceğinden tekrar sınava girmelerine gerek yoktur.
Cemil Nezahat Güler Camii ve Kur’an Kursu Dualarla Açıldı
İskenderun İlçemizde hayırsever Cem Yusuf GÜLER tarafından yaptırılan Cemil – Nezahat Güler Camii ve Yatılı Erkek Kur’an Kursu dualarla açıldı. Açılış törenine, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, İskenderun Kaymakamı H. Hasan ÖZYİĞİT, İskenderun İlçe Müftümüz Mehmet TAŞTAN, hayırsever Cem Yusuf GÜLER, din görevlilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.
2016 Yılı Hac Semineri Sona Erdi
2016 Yılı Hac Organizasyonunda Diyanet İşleri Başkanlığı ve A Grubu Seyahat Acentaları aracılığıyla Hacca gidecek vatandaşlarımıza yönelik seminer programı düzenlenmiştir. Antakya İlçesi TOKİ Camii’nde 09 Mayıs 2016 Pazartesi günü başlayan seminer 11 Mayıs 2016 Çarşamba günü sona erdi.
Mayıs Ayı İlçe Müftüler Toplantısı Yapıldı
2016 Yılı Mayıs ayı İlçe Müftüler toplantısı, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU başkanlığında Narlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda yapıldı. İlçe Müftüleri toplantısına, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU başta olmak üzere, İl Müftü Yardımcımız Mustafa KARA ve tüm ilçe müftüleri katıldı.
İl Müftümüz Kırıkhan İlçemizde Konferans Verdi.
Kırıkhan İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen “Aile Okulu” programı kapsamında, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU Kırıkhan Merkez Kız Kur’an Kursu Konferans Salonunda “Eşlerin Yakın Akrabalarıyla İlişkileri” konulu konferans verdi.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık İl Finali Yapıldı
2016 Yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen “Erkek Din Görevlileri Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık” yarışmalarında ilimizi temsil edecek din görevlilerinin tespiti için yarışma düzenlendi. İl Müftülüğümüz Konferans Salonunda gerçekleştirilen yarışmada, İlçe Müftülüklerinde birinci olan din görevlileri il birincisi olabilmek için çaba harcadılar.
İl Müftümüzden Barış ÖZAL’a Ziyaret
İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Özal Müzik Ses Haberleşme Güvenlik Sistemleri Ticaret’in sahibi Barış ÖZAL’ı ziyaret etti. Ziyarette, İl Müftü Yardımcımız Mustafa KARA, Şube Müdürümüz Mehmet YOLCU, Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şube Personeli Bünyamin GEDİK hazır bulundular.

Hamdi KAVİLLİOĞLU

Hatay İl Müftüsü

Bir Ayet

Allah'ın izni olmaksızın hiçbir musibet isabet etmez. Kim Allah'a inanırsa, Allah onun kalbini doğruya götürür. Allah her şeyi bilendir. Tegabün/11

Bir Hadis

Büyüklerle oturunuz, alimlere sorunuz. Hikmet ehli ile düşüp kalkınız.

Bir Dua

Hamd olsun sana ya Rabb! Sen bütün semâları, arzı ve onlardakileri ayakda tutansın. Hamd sana mahsûsdur ey Rabbim! Sen semâlarda, arzda ve onlarda ne varsa hepsinin nûrusun.

Diyanet Radyo
İstatistikler