T.C. Hatay Valiliği İl Müftülüğü, Hatay, Antakya, Müftülük Haberleri

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kutlu Doğum Haftası Ziyaretleri
14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle, Hatay İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu ve beraberindeki heyet Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret etti.

14 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 10.00’da gerçekleşen ziyarette konuşan İl Müftüsü Kavillioğlu, kabulünden dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür ederek, hafta dolayısıyla ilimizde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Bu yılki ana temanın ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ olduğunu belirten Kavillioğlu, bu kapsamda Hatay merkez ve ilçelerde farklı zamanlarda 63 konferans düzenleneceğini söyledi.

Bu haftadan maksadın peygamberimizi anmaktan ziyade anlamak olduğunu ifade etti.

Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz ise, Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin, haftanın önemine dikkat çekilmesi anlamında önemli olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Şehirleri imar edip gönülleri imar etmezsek eksiklik olacağını, önemli olanın gönülleri imar etmek olduğunu, insanların ruhlarına hitap etmenin her zaman önemli olduğunu vurguladı. Bu hafta münasebetiyle bütün müftülükler sorumluluk bilinci içerisinde her kesime ulaşma gayreti içerisinde olmalıdır dedi. Ziyaretlerinden dolayı il Müftümüze teşekkürlerini sundu.

Ziyaret sonunda İl Müftümüz Sayın Valimize gül takdim ettiler..
Başkan Yardımcımız İl Müftümüzü Ziyaret Etti..
Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ Hocamız, İl Müftülüğümüz tarafından 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Programına katılmak üzere Hatay’a geldi.

Hatay’a gelen Başkan Yardımcımız İl Müftülüğümüzü ziyaret etti. İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu ile görüşen Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, il müftü yardımcılarımız ve ilçe müftülerimizle bir araya geldi.

İl Müftümüz, müftülüğümüzün hizmetleri ile ilgili bilgi verdikten sonra, Başkan Yardımcımız Habib-i Neccar camiini ziyaret ettiler..

Hassa’da Kutlu Doğum Haftası Konferansı
14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle, Hatay İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu Hassa ilçemizde “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu bir konferans verdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını Hassa Müftü Vekili Abdullah Sertoğullarından yaptı.

Konferansta konuşan İl Müftümüz, özetle;

“Âlemlere Rahmet olarak gönderilen”, “bir sıkıntıya uğradığımızda kendisine ağır gelen, bize çok düşkün olan, şefkatli ve merhametli”, “müjdeleyici ve öğütleyici” bir peygamber olan, Hz. Muhammed (sav)’in öğütleriyle ve örnek hayatıyla kendi hayatımızı kıyaslayarak, gönüllerimizi birleştirmek için bu haftanın ayrı bir önem taşımaktadır.

Kutlu Doğum Haftası Mesajı
Sevgili Peygamberimizi gerektiği gibi anlamak ve anladığımızı bir kişiye daha aktarabilmek adına etkinlikler ve programlar yapılan bir hafta olan, Kutu Doğum Haftasının heyecanını yaşamaktayız.

“Âlemlere Rahmet olarak gönderilen”, “bir sıkıntıya uğradığımızda kendisine ağır gelen, bize çok düşkün olan, şefkatli ve merhametli”, “müjdeleyici ve öğütleyici” bir peygamber olan, Hz. Muhammed (sav)’in öğütleriyle ve örnek hayatıyla kendi hayatımızı kıyaslayarak, gönüllerimizi birleştirmek için bu hafta ayrı bir önem taşımaktadır.

Bu hafta; büyük bir ahlak üzere olan, haksızlıktan, kibir ve nefretten, bencillikten uzak yaşayan, adaletli, tevazu sevgi ve fedakârlıkla bütünleşmiş, dürüstlüğü, doğruluğu, affediciliği ile örnek olan, insanların dertlerine ortak olmayı, insanları insan oldukları için sevmeyi öğreten Efendimizin insanlığa tanıtıldığı bir haftadır.

Bu hafta; intikam yerine bağışlayabilme duygusunu aşılayan, tatlı dilin, güler yüzün, yardım etmenin, bilmeyene öğretmenin sadaka olduğunu anlatan, “birbirimizi sevmedikçe olgun bir imana sahip olamayacağımızı” öğreten, dünya-ahiret dengesini, varoluşumuzun anlamını bizlere açıklayan peygamberin hayatını yaşayan hayatlara örnek gösterme haftasıdır.
2014 Yılı Nisan Ayı İlçe Müftüler Toplantısı
2014 Yılı Nisan ayı İlçe Müftüler Toplantısı 08.04.2014 Salı günü Reyhanlı ilçemizde yapıldı.

Hatay İl Müftülüğü ile ilçe Müftülükleri arasında yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak, Din Hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla, her ay ilimizin farklı bir ilçesinde planlanan İlçe Müftüleri toplantısı, İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu Hocamız başkanlığında yapıldı.

Toplantıya İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu Hocamız başta olmak üzere tüm ilçe müftülerimiz ve ilçe müftü vekilleri katıldı.

Kutlu Doğum Haftası olması münasebetiyle, bu haftayı en güzel ve verimli bir şekilde idrak etmek için yapılacak etkinlikler ve programlar değerlendirildi..

Hamdi KAVİLLİOĞLU

Hatay İl Müftüsü

Bir Ayet

İnsanlara ufuklarda ve kendi nefislerinde âyetlerimizi göstereceğiz ki onun (Kur'an'ın) gerçek olduğu, onlara iyice belli olsun. Rabbinin her şeye şahit olması, yetmez mi? Fussilet/53

Bir Hadis

Bir topluluk bir yere vardıklarında, içlerinden birinin onlara selâm vermesi yeterli olur. Oturanlardan birisinin onlardan selâm alması yeterlidir.

Bir Dua

Ey Rabbim bana cennetin kokusunu duyur ve onun ni'metlerinden nasîblendir ve bana ateşin kokusunu duyurma.

İstatistikler

Camii Sayısı